Review: Spy Girl

spy girl.JPGTitel: Spy Girl
Auteur: Amy Gray
Uitgeverij: Arena
Jaar: 203
Pagina’s:285

Vlak voor het begin van het nieuwe millennium, als haar vrienden bakken met geld verdienen en succesvolle dotcombedrijven oprichten alsof het niets is, besluit Amy Gray om haar slechtbetaalde, laaggewaardeerde baantje bij een uitgeverij op te zeggen. Ze wil een oude jeugddroom laten uitkomen en zoekt een baan als privé-detective.

Amy wordt aangenomen bij een klein kantoor in Manhattan en bevindt zich algauw in het intrigerende gezelschap van ‘oplichters, gekken, narcisten, overspeligen, sociopaten, misdadigers, dieven en aartsleugenaars’; een omschrijving die overigens evengoed van toepassing is op de mannen in haar privé-leven. Te midden van haar bijzondere collega’s, onder meer een ex-dierentuinmedewerker, een voormalig kindsterretje en een filosoof, komt Amy steeds meer over zichzelf te weten, vooral als ze de mysterieuze overeenkomsten ontdekt tussen haar speurtochten en haar tumultueuze liefdesleven…

Ik had verwacht een detectiveverhaal te lezen, in de plaats daarvan was dit een chicklit over het liefdesleven van Amy Gray, die toevallig als privé-detective werkt. Viel dat even tegen! Ach, ik kocht het voor 20 cent op de boekenverkoop van mijn plaatselijke bibliotheek, dus geen ramp.

Spy Girl is blijkbaar autobiografisch. De auteur van het boek werkte eerst echt bij een uitgeverij, gaf dat baantje op om als privé-detective te beginnen, maar is daar ondertussen toch ook weer mee gestopt. Ze keerde terug naar de uitgeverijwereld, zij het als schrijver deze keer. Conclusie? Don’t quit your dayjob.

Elk hoofdstuk begint met een quasi-intellectuele quote en wordt verder onderverdeeld in kortere paragrafen met tussentitels. Dit maakt dat het boek erg vlot leest. De personages zijn grappig en uniek. Maar het verhaal heeft weinig om het lijf. Het gaat over de liefdesperikelen van Amy Gray. Zij vertrouwt geen mannen meer, gedeeltelijk doordat ze via haar werk met slechte mannen in contact komt. Maar ook de ‘spannende’ verhalen over haar werk waren niet spannend. De zaken die ze krijgt toegewezen zijn vooral verhalen van zakelijke fraude.

Ik vond het echt een saai boek. Het was ook helemaal niet zo grappig als de cover je wil doen geloven. Ik geef Spy Girl 1 ster.

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Review: Spy Girl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s