SSS: Super 6 slechteriken

Elke week doe ik mee met de Super Six Saturday, georganiseerd door Book Babbles. Deze week is het echt een superleuke Super Six Saturday, namelijk ‘super 6 slechteriken’. Wie houdt er nu niet van een goede baddie? De held is altijd in zekere mate voorspelbaar, maar van de slechterik weet je nooit wat te verwachten. Soms is de villain door en door slecht, soms kan je begrijpen waarom hij doet wat hij doet. Hier is alvast mijn top 6 van literaire slechteriken:

1. Patrick Bateman uit American Psycho

Overdag werkt hij op Wall Street en is hij bezig met zijn conditie op peil te houden. ’s Avonds (en eigenlijk overdag ook) is hij een moordenaar en verkrachter. Psycho much?!

2. Lord Voldemort uit Harry Pottergood guy voldemort

Tja, Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden heeft duidelijk problemen. Elk jaar probeert hij wel om Harry te vermoorden. En elk jaar opnieuw mislukken zijn moordcomplotten. Je zou bijna medelijden met hem krijgen.

3. Graaf Dracula uit Dracula

De vampier der vampieren! Hem wil je niet tegen komen in een donker steegje.

4. Sauron uit Lord of the Rings

Misschien is het engste aan Sauron wel dat we hem niet echt beschreven krijgen. Er is het grote oog waarmee Sauron als een soort Big Brother over Middle Earth kijkt. Zijn slechtheid beïnvloedt alles en iedereen. Maar verder is hij afwezig. Hij heeft geen stem of omschreven uiterlijk.

5. Humbert Humbert uit Lolita

Waarschijnlijk is Humbert Humbert de meest menselijke en realistische slechterik uit mijn lijstje. Hij is een pedofiel die zijn eigen daden goedpraat en het meisje omschrijft als een verleidster.

6. Agatha Bulstronk uit Matilda

Zij is de boze directrice van Matilda’s school. Zij haat kinderen en straft hen zwaar wanneer ze iets doen wat haar niet aanstaat.

Wie is jouw favoriete literaire slechterik?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s